"Финансовите пазари тласкат света към нова Голяма депресия"

Сорос призова да се възстанови контролът върху ситуацията
Обновена: 30 сеп 2011 12:19 | 30 сеп 2011 12:18, Елка Василева
33
"Финансовите пазари тласкат света към нова Голяма депресия"
Снимка: Reuters

Финансовите пазари тласкат света към нова Голяма депресия, а властите, преди всичко в Европа, са изгубили контрол върху ситуацията, посочи инвеститорът милиардер Джордж Сорос, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Трябва да се възстанови контролът върху събитията и това да стане незабавно", заяви Сорос в отворено писмо, публикувано във в."Файненшъл Таймс".

81-годишният финансист предлага три мерки - постигане на ново споразумение между страните членки на еврозоната, с което да се създаде единно министерство на финансите, преминаване на големите частни банки в еврозоната под управлението на Европейската централна банка (ЕЦБ) в замяна на временни гаранции, привличане на нов капитал в страни като Италия и Испания при ниски лихви, които трябва да се осигурят от ЕЦБ.

По думите на Сорос тези стъпки ще успокоят пазарите и ще дадат на Евросъюза време да изработи стратегия за икономическия растеж, без който проблемът със задлъжнялостта на страните не може да бъде решен.

Милиардерът отбелязва, че всички варианти за решения, които сега се обсъждат от лидерите на ЕС, не са достатъчно радикални за бързо стабилизиране на ситуацията.

" В тази ситуация са необходими нови и смели подходи", отбелязва Джордж Сорос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 12 години
стига сте плюли по евреите - те на никого не бутат нищо насила! Само показват морковчето, а алчните *** го захапват. Когато искаш всички материални благинки - колои, къщи, вили, дрехи по много, плазма у сека стая, три GSM-а, компютри, почивки у чужбина... - еми това е светът на евреите и там се спазват техните закони! Ако ви кажем, че има и хора, които, след като са имали сичко, са го от**** и сега живеят с по 5 лв. на ден в малко къще на село, нема да ви хареса и вие да се промените, нали?
31
0
 
0
 
! Отговори
Класика преди 12 години
Световните кризи и голямите депресий на финансовите пазари,винаги тласкат света към нови и по смели подходи,продължващи и изработващи стратегията за икономическият растеж с по други и различни средства!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
ех да бяха остовили Хитлер още 5 години...
29
1
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
тези, които се опитват да докарат "новия световен ред" няма да ги има дълго - Бог скоро ще дойде на земята и ще ги прати където трябва
28
0
 
7
 
! Отговори
Виктор преди 12 години
Светът се ръководи от световни престъпници - банкери, които умишлено облъчват човечеството с глупавата разточителност на европейската аристокрация, сякаш тя определя цената на петрола и курса на долара, за да отклонят вниманието от самите себе си. Темата е за т.нар. Нов световен ред. За Световната банка, която си играе с цели държави, правейки ги свои длъжници и настанявайки своите "бизнесмени" на чужди територии, където те да изсмукват ресурсите и да експлоатират местното население бетер роби. Темата е за Международния валутен фонд. Темата е за задкулисните машинации, с които светът се граби, като единици стават господари и се разпореждат със съдбите и живота, със здравето и начинът на съществувание на милиарди други хора. Темата е за съвсем реалната конспирацията и всички медийни небивалици, с които ни облъчват и затрупват, превръщайки ни в немислещи, похотливи, затъпели роботи, обременени от стремежът да се нахранят и да си платят сметките, неспособни да се откъснат от материалното, без способност за мащабно мислене, доста болнави поради тъпчене с генно модифицирани храни, дишане на замърсен въздух и пиене на отровена вода. Темата е за ваксините, болестите, фармакологията и пр. ***, които изпиват здравето ни, като си плащаме, за това и всеки ден се откриват нови, още по-зловещи и злощастни болести!Те контролират ресурс от 22 милиарда долара при положение, че брутният вътрешен продукт на САЩ за това време е около 30 милиарда долара. Финансовата мощ на Ротшилдовия клан е още по-голяма. Няколко американски президенти са правили опит да измъкнат САЩ от еврейските лапи, като им отнемат правото да емитират националната валута, но всички са заплатили с живота си. Още през 1881 г.президентът на САЩ Джеймс Гарфилд управлявал само 100 дни, две седмици преди да бъде убит заявява: Този, който контролира парите в нашата страна е абсолютен господар на цялата индустрия и търговия. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, след натрупване на достатъчно напрежение , ФЕД може да прехвърли подкрепата си на срещуположната страна, тоест да застане срещу САЩ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Голяма депресия преди 12 години
Кои са тези владетели на света, които обичат да са винаги в сянка?Оказва се, че това са няколко еврейски фамилии начело с огромния Ротшилдов клан, както и тези на Джей Пи Морган, на Рокфелер, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Сакс, Мойзес, Леман и други по-малко известни еврейски банкери. Измамника Джордж Сорос е от "Тяхното Котило" също. Сорос е новият шеф на международната мафия, след Максуел, който пък наследи Онасис! Всички те са слуги на дявола Ротшилд! Едно семейство от 300 души, което управлява светът, но никога няма да чуете техните имена. Кредиторите на САЩ - няколко банкери - фактически са купили страната и я притежават. Англия също е на червено. Eдна групировка - съвсем различни хора - от дълго време заляга да скалъпи световен Нов ред за своите лични интереси. Това, че съществува подобно нещо като клика от финансови брокери, които контролират правителството зад сцената, е било нееднократно показвано в детайли от различни достоверни източници на информация. Послание към САЩ от братята Рокфелер. Това предизвикателство съдържа, че ''САЩ не могат да избягат след като в същност са поканени от задачата която историята им е отредила'' Това е една задача да се подпомага създаването на модела на Новия Световен Ред във всичките негови измерение духовно, икономическо политическо социално. Целта е ''Правителство над целия свят'', ето защо става ясно, че първите стъпки към световното правителство не могат да се осъществят без преди това да сме овладели 4-те фронта-икономически, военен, политически и социален''. Замисъла на Новото Световно правителство е посредством специално режисирани икономически кризи, в хода на които достъпните парични средства биват изземвани от оборота, и трябва да се предизвиква срив в паричната система на съответните държави. Най-сигурният начин да се разруши една нация, това е като се разложи нейната парична система! "Има една заблуда, че парите управляват света. Понякога не те, а волята кара земята да се върти. Кризата показа, че днес имате пари, а утре те не съществуват "!!!Ротшилд. През 1790 г. изрече думите, които остават в историята: Оставете ме да печатам и контролирам парите на някоя държава и не ме интересува кой пише законите и. В Европа е нужно тепърва да се подбужда неразбирателство между хората и народите, и най-вече расова и религиозна ненавист, за да се появят непреодолими раздори, които нито една християнска държава не ще може да превъзмогне, а и няма да може да намери поддръжка от съседните държави.
26
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
сорос предрекъл - всъщност истината е, че такива като сорос предизвикват кризи, с цел да заробят човечеството. Създават причини, за да искат контрол и хората да се съгласят - той си го е казал в прав текст"Трябва да се възстанови контролът върху събитията и това да стане незабавно"Контролът над хората ще става все по-голям и в крайна сметка това ще доведе до появата на най-големия диктатор в историята на човечеството - антихрист. Ще има много убити, за да се въведе новия световен ред - но за тия неща Бог е говорил още преди хиляди години. Скоро такива като сорос ще са в историята.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е да де, бате Сорос, целта е да централизираме властта. Като при комунизма. Всички банки под шапката на Европейската централна банка, всички финансови министерства да се обединят в едно. Това как ще го назовете - Демократичен Тоталитаризъм или Световна Мизерия?
24
0
 
6
 
! Отговори
стоян преди 12 години
Никой,ама никой не е дал поне ЕДНО смислено обяснение защо еврейте са преследвани и са били подложени на репресии ПО ЦЯЛ СВЯТ.
23
0
 
8
 
! Отговори
ан преди 12 години
ТОЧНО ОТ ТАКИВА МАЙМУНИ СВЕТА СЕ РАЗПАДА. ПАРИТЕ СЕ ВЪРТЯТ МЕЖДУ НЯКОЛКО МИЛИАПДЕРА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ. ЗА ОСТАНАЛИТЕ АКО ИЗПАДНЕ НЯКОЯ ТРОХИЧКА Е ГОЛЯМ КЪСМЕТ. ЗАТОВА СА ВИНОВНИ ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА КОИТО ЗАРАДИ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЖОБОВЕ ПОЗВОЛЯВАТ НА ЕДНА ШЕПА МИЛИАРДЕРИ ДА КРАДЪТ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.
22
0
 
8
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Ей, не умря тоя мръсния евреин бе! И още иска да *** и ***...че и колко още има като него в САЩ. Нямат оправия, на маймуни ни направиха вече 200 години!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това не е толкова лесно , първо сме извън еврозоната и второ сме във валутен борд а иначе в необозримото бъдеще ЕС ще стигне дотам , ако не се разпадне , въпреки че не вярвам да се стигне дотам , нали изграждаме Европейски Щати
20
1
 
6
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Още ли е жив този *** ???
19
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
ако проблемът беше наистина голям изобщо нямаше да ти е смешно, вече ако направят общо министерсво, тогава със сигурност никой в БГ няма да се смее, дано нашите...... не предприемат този ход, ама се съмнявам, щото тогава "ще усвояват едни пари", ама друг път, най-много по някоя троха от масата да падне, но и това е съмнително ;)
18
2
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Аз пък не се притеснявам, гледам българските икономисти и финансисти по кръчми и паланки вече са запретнали ръкави и нищят решение на случая!!! Визирам коментарите по долу...
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не не съм ок , иначе съм в добро настроение , а колкото до проблема той наистина е голям и едва ли би се справила една отделна страна с него
16
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
е що се смееш? нали проблемът е голям?(are you ok?)
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахах , нямам такива претенции , но щом и Сорос се обажда проблема е голям и едва ли тук ще намериме решение
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а на тебе разбира ли ти? кажи си безценното мнение, слушаме :)
13
3
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Много ви разбира главата от световни финансии